True crime meets klassieke muziek, live op het podium! Zondag 10 oktober 2021 vond in TivoliVredenburg in Utrecht het NPO Podcast Event plaats. Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde presenteerden die ochtend Klassieke Mysteries LIVE: een interactieve sessie met een terugblik op de eerste paar seizoenen van de podcast, een sneak peek van het aankomende vierde seizoen en de Enige Echte Klassieke Mysteries Quiz. Kijk de live sessie nu terug:

Het volgende seizoen van de podcast Klassieke Mysteries draait om drie Russische grootheden: Tsjaikovski, Prokofjev en Sjostakovitsj. Net als hun muziek, staan hun levens bol van het grootse drama. Op het podium in TivoliVredenburg gaven Ab & Rebecca alvast een voorproefje van de Russische Mysteries inclusief toepasselijke live muziek én een interview met de Russische sopraan Anna Azernikova. Seizoen 4 van de podcast Klassieke Mysteries is vanaf eind 2021 te beluisteren via alle podcastkanalen.

In de podcast 'Klassieke Mysteries' van AVROTROS en NPO Radio 4 duiken presentatoren Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde in de mysterieuze verhalen rondom het leven - maar vooral ook de dood - van bekende klassieke componisten. Voorspelde Mozart zijn eigen dood? Werd Beethoven vergiftigd? En waar is het hart van Chopin?

Deel dit artikel