Pop en klassiek ontmoeten elkaar in het Koningsnachtconcert! Dit jaar treedt zangeres Froukje samen met collectief Pynarello en koor NKK NXT op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Bekend van Ik wil dansen was Froukje het afgelopen jaar te zien op alle grote Nederlandse festivals. Het concert is 26 april om 22.50 uur te zien zijn bij AVROTROS op NPO 2 en daarna op NPO Start. De presentatie is, net als vorig jaar, in handen van Maria Fiselier. 

Koningsnacht in Het Concertgebouw

Het Koningsnachtconcert is een traditie van jongerenvereniging Entrée: een bijzonder concert waarbij popartiesten zich met een klassiek orkest verbinden. Eerder verwelkomde het Concertgebouworkest een keur aan internationale popartiesten tijdens Koninginnenacht en Koningsnacht: CocoRosie, Patrick Watson, Benjamin Clementine en José James. Fink bracht zelfs een album uit naar aanleiding van zijn optreden. In 2022 traden vier Nederlandse singer-songwriters op tijdens het Koningsnachtconcert: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier.

blockquote
Ik vind het een eer om met mijn liedjes in het Concertgebouw te mogen staan. Samen met allemaal getalenteerde muzikanten verheug ik me erop om er een bijzondere avond van te maken.
Froukje over het Koningsnachtconcert in Het Concertgebouw
Froukje Koningsnachtconcert 2023.png
Froukje 
Froukje Koningsnachtconcert 2023.png

Het Koningsnachtconcert: nu te zien bij AVROTROS op NPO Start (opname: 26 april 2023).

Deel dit artikel