Een live podcast van Klassieke Mysteries, het Top 400-concert en De Kunst van Klassiek. Het is allemaal te zien en te horen tijdens het online NPO Radio 4 Festival dat van 14 tot en met 17 oktober plaatsvindt. 

Donderdag 14 oktober om 20:00 uur: De Kunst van Klassiek met Annemieke Bosman

Het ensemble Club Classique met special guest Jala Heywood en spoken word artiest Gerswin Bonevacia brengen de klassieke kunst in de klassieke muziek tot leven. In Moving Art betovert Club Classique je met de mooiste melodieën, waarop schilderijen langzaam tot leven komen en ze uitgroeien tot bewegende beelden. Op deze avond ontdek je onder meer wat Vermeer en Debussy met elkaar te maken hebben.

Via deze link kun je 'De Kunst van Klassiek' bekijken.

Vrijdag 15 oktober om 16:00 uur: True Crime meets klassieke muziek

In deze speciale live editie van de 'Klassieke Mysteries' duiken Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde in de verhalen die ze hebben gemaakt voor deze podcast. Ze vertellen over de buitenlandse reizen die ze samen hebben gemaakt en geven een inkijk in het maken van hun podcast. Ze worden ondersteund door Anna Sophie Torn (viool), Aleksandra Kaspera (cello) en Jan van Maanen (piano), die met spannende muziek een echte 'true crime'-sfeer weten te creëren.

Via deze link kun je 'Klassieke Mysteries' bekijken.

Vrijdag 15 oktober om 20:00 uur: Het Klassieke Top 400 concert

Live vanuit de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht is op vrijdagavond het Klassieke Top 400 Concert. Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Sander Teepe zal een prachtig programma spelen met muzikale hoogtepunten uit de Klassieke Top 400, die van 18 t/m 22 oktober plaatsvindt. Het podium van TivoliVredenburg wordt bomvol, want ook het Nationaal Kinderkoor, het Nationaal Jongenskoor en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor o.l.v. Wilman ten Wolde en Irene Verburg zingen de mooiste klassieke werken. Daarbovenop zullen Tibbe Alkemade (jongenssopraan) en Anton Spronk (cello) als solisten optreden deze avond. De presentator deze avond is Leonard Evers.

Via deze link kun je het 'Klassieke Top 400 Concert' bekijken

Het volledige programma van het online NPO Radio 4 Festival kun je hier terugvinden.

Deel dit artikel