De hele maand oktober klinkt in het NPO Radio 4-programma Opium het gloednieuwe muzikale hoorspel 'Tegenspel', naar de roman 'Baron' van Theun de Vries. Het verhaal geeft een uniek en interessant kijkje in het leven van twee grote Franse theaterhelden: Molière en Jean-Baptiste Lully. De hoofdrollen worden vertolkt door de 16-jarige Bauke van Boheemen en acteur en regisseur Mark Rietman en de muziek wordt ingespeeld door het Holland Baroque Orkest. Beluister alvast de eerste drie afleveringen.

Het script van 'Tegenspel' werd geschreven door Hiekelien van den Herik en Peter te Nuyl en de regie is in handen van Peter te Nuyl.

Michel en Molière

'Tegenspel' gaat over de jonge acteur Michel Boyron (Baron), die droomt van een plekje in het hofgezelschap van de grote Molière. Zijn droom komt uit, maar hij kan zich maar met moeite staande houden in de wereld van schijn, afgunst en censuur. Door middel van dialogen en muziek wordt er geciteerd uit het werk van Molière en Lully en komen persoonlijke conflicten naar boven. Drama, maar ook komedie, tonen het contrast tussen het koninklijke en alledaagse Parijs. Want wat moet je als straatjongetje in de gegoede kringen van het hof?

Mark Rietman en Bauke van Boheemen
Mark Rietman en Bauke van Boheemen
Mark Rietman en Bauke van Boheemen

Beluister de eerste drie afleveringen van 'Tegenspel'

Tegenspel - Aflevering 1
Tegenspel - Aflevering 2
Tegenspel - Aflevering 3


Benieuwd naar de rest? 'Tegenspel' hoor je de hele maand oktober op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 23:45 uur in Opium op NPO Radio 4. De afleveringen zijn de volgende ochtend terug te luisteren op de site van Opium.

Deel dit artikel