De 26-jarige Amsterdams-Canadese sopraan Elisabeth Hetherington is de derde deelnemer aan het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’. Onderdeel van het traject is het opnemen van een debuutalbum. Op deze cd, die ze opnam met luitist David Mackor, zingt ze liederen van John Dowland en tijdgenoten. De opnames vonden plaats in het sfeervolle kerkje van Kortenhoef. Een aantal van de liederen werd ook op camera opgenomen. 

'Say love if ever thou didst finde' van John Dowland

'Time stands still' van John Dowland 

'The merry pleasant spring'   

'Bonny Sweet Robin'

Documentaire Elisabeth Hetherington

Elisabeth is een tijdje gevolgd door een camerateam voor de documentaire 'AVROTROS Klassiek presenteert Elisabeth Hetherington'. In deze docu worden Elisabeth en haar grote liefde David thuis gevolgd, maar ook bij repetities en optredens. Je ziet de documentaire op zondag 26 mei om 13:10 uur op NPO 2 Extra, op donderdag 30 mei om 14:50 uur op NPO 2 en vrijdag 31 mei om 15:25 uur op NPO 2.


Om het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we je steun nodig! Voor 10 euro per jaar help je AVROTROS dit traject te realiseren. Je ontvangt dan bovendien drie keer per jaar exclusief de cd’s die we met de talenten opnemen. Daarnaast kun je kiezen uit een exclusief voor leden samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten. Lees meer over het AVROTROS Klassieklidmaatschap.

Deel dit artikel