AVROTROS verwelkomt mezzosopraan Maria Fiselier als nieuwe presentator! Maria presenteert vanaf nu alle tv-registraties van klassieke concerten en evenementen, zoals het Prinsengrachtconcert. 

Mediadirecteur Bart Barnas: “Maria Fiselier is iemand die bruggen kan slaan. Ze behoort tot de top van haar vak, heeft ontzettend veel ervaring en kan hierover op een toegankelijke en enthousiasmerende manier vertellen. Daarmee is de match 100%. We zijn daarom ook ontzettend trots dat zij zich aan ons heeft verbonden.” 

blockquote
Ik ben razend enthousiast over deze nieuwe uitdaging
Maria Fiselier

Maria Fiselier: “Ik wil klassieke muziek nog dichter bij de mensen brengen en geloof dat mijn enthousiasme en passie voor deze kunstvorm aanstekelijk werken. Ik wil mensen laten zien en horen hoe ongelofelijk mooi klassieke muziek kan zijn en hoe puur de muziek bij mensen binnen kan komen. Ook wanneer ze de etiketten en tradities niet kennen. Als presentator bij AVROTROS kan en mag ik precies dat doen. Ik ben razend enthousiast over deze nieuwe uitdaging.”  

Maria Fiselier

Maria Fiselier werkte in diverse landen mee aan grote operaproducties en was als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin in Berlijn. In 2017 deed zij al eens mee aan het AVROTROS-programma Tijl B op volle toeren waarin zij een eigen versie van Leef, van André Hazes, maakte onder de naam Vivre. In 2018 gooide zij hoge ogen met haar deelname aan het programma Beste Zangers

Maria Fiselier presenteert de komende tijd de volgende concerten:
Koningsnachtconcert, 26 april om 23:15 uur bij AVROTROS op NPO 2
AVROTROS Lenteconcert, 6 juni om 21:50 uur bij AVROTROS op NPO 2
Prinsengrachtconcert, 20 augustus om 21:20 uur bij AVROTROS op NPO 2
Opening Night Concertgebouworkest, 9 september bij AVROTROS op NPO 2
De Kerstmatinee, 25 december bij AVROTROS op NPO 2

Deel dit artikel