Opium gaat op tour! Vrijdag 27 september 2019 streek het NPO Radio 4-programma Opium neer in Museum MORE in Gorssel. Tijdens het programma werd dieper ingegaan op de gloednieuwe tentoonstelling For Real | Britse Realisten uit de jaren ’20 en ’30 en klonk er prachtige live muziek, onder meer door meesterpianiste Nino Gvetadze.

In de Opium Museum Tour gaat het kunst- en cultuurprogramma Opium op bezoek bij verschillende musea in Nederland. Dit keer was het de beurt aan Museum MORE in Gorssel, waar onlangs de tentoonstelling For Real | Britse Realisten uit de jaren ’20 en ’30 is geopend. In deze tentoonstelling staan tientallen prachtige bruiklenen uit het Verenigd Koninkrijk: 75 werken van 35 kunstenaars. Middenin deze tentoonstelling werd de uitzending van Opium opgenomen.

For Real in Museum MORE
Bron: Eva Broekema
For Real in Museum MORE
For Real in Museum MORE

Nino Gvetadze

Geen Opium zonder muziek, dus ook tijdens de Museum Tour zijn er meestermusici te gast. Pianiste Nino Gvetadze speelde werk van haar nieuwste cd 'Visions', waar composities van de Britse componist Cyrill Scott opstaan. Ook celliste Ketevan Roinishvili, die begeleid werd door Daniel Kool, speelde werk van haar debuut-cd. Daarnaast kwam museumdirecteur en conservator Ype Koopmans aan het woord en sprak presentatrice Annemieke Bosman mode-historica Birthe Weijkamp, die zich specialiseert in kleding van het interbellum - en vanuit die expertise de kunstwerken beschouwt.

Luister de Opium Museum Tour vanuit Museum MORE terug

Deel dit artikel