Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand duiden vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam met klassieke muziek de actualiteit van de afgelopen of de komende week. Met op zondag 2 mei 2021 als aanleiding Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei.

Een politieke crisis, nieuwe maatregelen of een uitzonderlijke sportprestatie? Wat het nieuws ook is, daar past muziek bij. NPO Radio 4-presentatoren Carine Lacor, Jet Berkhout en Ab Nieuwdorp en tv-presentator Tijl Beckand duiden vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam met klassieke muziek de actualiteit van de afgelopen of de komende week. Ze maken samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal de verbinding tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.

In aflevering 12 zijn cellist Anton Spronk en pianist Daniël van der Hoeven te gast bij presentatrice Carine Lacor. Anton en Daniël spelen een deel uit Messiaens 'Quatuor pour la fin du temps', in verband met Dodenherdenking op 4 mei en de viering van de vrijheid op 5 mei.

'Met klassiek de week door' zie je elke zondag om 20:20 uur op NPO 2 Extra.

Deel dit artikel