Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand duiden vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam met klassieke muziek de actualiteit van de afgelopen of de komende week. Met op zondag 18 april 2021 als aanleiding het overlijden van de Britse prins Philip.

Een politieke crisis, nieuwe maatregelen of een uitzonderlijke sportprestatie? Wat het nieuws ook is, daar past muziek bij. NPO Radio 4-presentatoren Carine Lacor, Jet Berkhout en Ab Nieuwdorp en tv-presentator Tijl Beckand duiden vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam met klassieke muziek de actualiteit van de afgelopen of de komende week. Ze maken samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal de verbinding tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.

In aflevering 10 zijn sopraan Laetitia Gerards en pianist Thomas Beijer te gast bij Ab Nieuwdorp. Aanleiding voor de muziek is het overlijden van de Britse prins Philip. Laetitia en Thomas laten de 'Cabaret Songs II, Funeral Blues' van Benjamin Britten en de '3 Shakespeare Songs, Op. 6:1. Come Away Death' van Roger Quilter horen.

'Met klassiek de week door' zie je elke zondag om 20:20 uur op NPO 2 Extra.

Deel dit artikel