AVROTROS Vrijdagconcert: dé klassieke start van het weekend! Leden van AVROTROS Klassiek hebben een streepje voor. Tot en met 31 mei 2020 is er een speciale korting op 6 series in het nieuwe seizoen van AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg in Utrecht. Bij iedere serie zit een extra concert en/of een bonusconcert.

Dat wordt een seizoen lang genieten op de vrijdagavond!

Een feestelijk seizoen
Uit de 30 concerten hebben we een zestal series samengesteld. Drie series met een mooie afwisseling van verschillende muziekstijlen, ensembles en solisten, Nederlandse muziek en jong talent. En drie thematische series: AVROTROS Vocaal, Radio Filharmonisch Orkest 75 jaar en Groot Omroepkoor 75 jaar.

Korting op speciale series
Tot 31 mei 2020 is er een royale ledenkorting op de reguliere abonnementsprijs van deze series. En (afhankelijk van de omvang van de serie) één of twee bonusconcerten. Pauzeconsumptie, garderobe, programmaboekje en inleiding zijn bij ieder concert inbegrepen. Hieronder staat per serie een omschrijving en een link om online te bestellen.

AVROTROS Klassiek I

9 concerten + een extra concert + en twee bonusconcerten 
De Eerste symfonie van Mahler, het Vioolconcert van Brahms, Bachs Weihnachts-Oratorium en De klokken van Rachmaninov. Zomaar een greep uit de serie AVROTROS Klassiek 1. Uitvoerenden zijn onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Hannu Lintu, het Concertgebouw Kamerorkest met violiste Rosanne Philippens en de Nederlandse Bachvereniging geleid door Shunske Sato. En natuurlijk mogen het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest, die in 2020 75 jaar bestaan, niet ontbreken. Zij worden geleid door dirigenten als Karina Canellakis, James Gaffigan, Edo de Waart en Peter Dijkstra.

Bestel tickets

AVROTROS Klassiek II

9 concerten + een extra concert + en twee bonusconcerten
LUDWIG, het Residentie Orkest onder leiding van Nicholas Collon, het Noord Nederlands Orkest met pianist Daniel Kharitonov, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor zijn een aantal ensembles van wie u in deze serie kunt genieten. Edo de Waart dirigeert een Brahms-programma, Vasily Petrenko Saint-Saëns’ Oratorio de Noël en James Judd de Symfonie van Franck. Verder kunt u onder andere genieten van Mahlers Rückert-Lieder en Paulus van Mendelssohn.

Bestel tickets

Muzikale Meesterwerken

9 concerten + een extra concert + twee bonusconcerten
Karina Canellakis, James Gaffigan, Vasily Petrenko en Dima Slobodeniouk zijn maar een paar van de dirigenten die in deze serie voorbij komen. Zij leiden de jubilerende ensembles Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor. Geniet verder van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Amsterdam Sinfonietta met trompettist Håkan Hardenberger. Artist in residence Noa Wildschut speelt het Derde vioolconcert van Saint-Saëns, het Nationaal Jeugdorkest neemt de Sacre du printemps van Stravinsky voor zijn rekening. Daarnaast hoort u onder andere De tovenaarsleerling van Dukas en de La damnation de Faust van Berlioz.

Bestel tickets

AVROTROS Vocaal

5 concerten + een extra concert.
Zes concerten met vocale muziek uitgevoerd door de jubilerende omroepensembles: het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest bestaan in 2020 75 jaar. Zij worden geleid door dirigenten als Karina Canellakis, Benjamin Goodson, James Gaffigan en Peter Dijkstra. U hoort onder andere Het bruidshemd van Dvořák, Paulus van Mendelssohn en La damnation de Faust van Berlioz. De Nederlandse Bachvereniging geleid door Shunske Sato mag in deze serie niet ontbreken. Zij spelen Bachs Weihnachts-Oratorium.

Bestel Tickets

Radio Filharmonisch Orkest 75 jaar

6 concerten + een extra concert óf 3 concerten + een extra concert
Geniet van het jubilerende Radio Filharmonisch Orkest, al dan niet samen met het Groot Omroepkoor dat in 2020 eveneens 75 jaar bestaat. Dirigenten in deze serie zijn Karina Canellakis, James Gaffigan, Vasily Petrenko en Dima Slobodeniouk.
Vanwege het jubileum geven we u dit jaar de keuze uit een uitgebreide, feestelijke serie of een gewone serie. U kunt hierin onder andere genieten van Mahlers Eerste symfonie, de Zesde symfonie van Bruckner en van het openingsconcert van het jubileumseizoen op 11 september.

bestel tickets

Groot Omroepkoor 75 jaar

5 concerten + een extra concert   óf   3 concerten + een extra concert
Vanwege het jubileum van het Groot Omroepkoor, geven we u dit jaar de keuze uit een uitgebreide, feestelijke serie of een gewone serie. U kunt hierin onder andere genieten van de Harmoniemesse van Haydn, In terra pax van Martin en van het openingsconcert van het jubileumseizoen op 11 september met De klokken van Rachmaninov. Benjamin Goodson dirigeert zijn eerste a cappella-concert als chef-dirigent van het koor eind november in de Jacobikerk in Utrecht met werken van o.a. Mendelssohn, Escher en Walton.

Bestel tickets

Deel dit artikel