Door de aanhoudende westenwind was het een komen en gaan van vliegtuigen boven de kerk waar sopraan Elisabeth Hetherington in de week van 4 maart 2019 haar debuutalbum opnam. De oplossing voor deze overlast? Opnemen in het holst van de nacht! Elisabeth is de derde deelnemer aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' en neemt samen met luitist David Mackor haar eerste cd op.

Op het album komen werken van John Dowland en tijdgenoten te staan. De cd komt naar verwachting eind april 2019 uit en is exclusief verkrijgbaar voor leden van AVROTROS Klassiek.

Videoregistratie van de opnames

In de nacht van 5 maart registreerden camera’s een deel van de cd-opnames. Deze videoregistratie wordt, samen met een portret van de Amsterdams-Canadese sopraan, in het voorjaar uitgezonden op NPO 2 Extra. Ook komt het optreden op het YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek te staan.

Vliegtuigoverlast

De wind waaide tijdens de opnames straf vanuit het (zuid)westen over ons land. Het zorgde voor een continue stroom van vliegtuigen, recht boven het kerkje waar de cd werd opgenomen. Na 11 uur ’s avonds keerde de rust pas terug en dus werd besloten om de opnames in de nachtelijke uren te maken. Flightradar24 was daarbij de favoriete website van de opnametechnici. Hierop konden ze precies volgen wanneer een vliegtuig kwam overgevlogen. Na drie nachten muziekmaken, was op donderdagochtend om 04:00 uur de cd-opname van Duo Serenissima een feit.

Deel dit artikel