December is dé periode voor prachtig, kerstig klassiek. Buiten is het koud, maar binnen klinken de verwarmende melodieën van klassiekers als 'Es ist ein ros' entsprungen' en 'God Rest You Merry, Gentlemen'. Capriccio verzamelde 100 van deze prachtige liederen voor de cd-box '100 Classical Christmas', uitgevoerd door geweldige internationale musici.

De geboorte van Jezus schetst een bijzonder en uniek uitgangspunt voor de muziek. Op de cd's staan religieuze werken - denk aan Bachs 'Christmas Oratorio', Händels 'Messiah' en Regers 'Mariä Wiegenlied' - maar ook traditionele liederen die vroeger op het platteland klonken en die iedereen kan meezingen: 'Little Drummer Boy', 'Stille Nacht, Heilige Nacht' en 'The First Noel'.

Vocale sterren en ensembles

Ook bij de uitvoerenden is er voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: counter-tenor David Cordier, Klaus Mertens, Herman Prey, Edita Gruberova en het Thomanerchor Leipzig zijn enkele van de vocale sterren, naast ensembles als Rias-Sinfonietta, Academy of London, Concerto Köln en het Delta Chamber Ensemble.

Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd-box '100 Christmas Classics' zijn: dhr. Ploeg uit Dronten, mevr. Pieper uit Stadskanaal, mevr. Duoqué uit Vinkeveen, mevr. Berkhuysen-Frank uit Voorburg en dhr. Timmermans uit Ulestraten. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel