Op de cd 'Willst du dein Herz mir schenken' worden meerdere bijzondere jubilea gevierd: de 75e verjaardag van klavecinist en organist Ton Koopman, de 70e verjaardag van zijn vrouw en klavecimbelspeler Tini Mathot, de 70e verjaardag van concertzanger Klaus Mertens én de markering van 40 jaar succesvolle samenwerking tussen de drie. Genoeg voor een album vol prachtige muziek, met unieke optredens uit de afgelopen 40 jaar én nieuwe opnames, van onder meer Buxtehude, Bach en Mozart.

Koopman, Mathot en Mertens staan regelmatig samen op het podium, maar ook in de opnamestudio. Met z'n drieën selecteerden ze een paar van hun favoriete opnames die deze samenwerking heeft voortgebracht. Ton Koopman is klavecinist, organist, dirigent en muziekwetenschapper. In 1979 richtte hij zijn eigen ensemble op, het Amsterdam Baroque Orchestra. Koopman is getrouwd met Tini Mathot, een virtuose klavecimbel- en fortepianospeelster. Mathot is tevens producent van de albums van Koopman. Klaus Mertens heeft, naast zijn 70e verjaardag, nog meer te vieren: in Leipzig ontvangt hij dit jaar de Bach-Medaille, ter ere van zijn promotie en ambassadeurschap van de muziek van Bach. Op de cd van de drie musici, die de naam 'Willst du dein Herz mir schenken' draagt, staat muziek van Buxtehude, Bach, Händel, Stölzel, Moart, Haydn en Schubert.


De winnaars van de cd: 'Willst du dein Herz mir schenken'  zijn: mevr. Kuyt uit Katwijk, dhr. Roordink uit Enschede, mevr. Ekelschot uit Hilversum, dhr. Kamperman uit Utrecht en mevr. Verheij uit Almere. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel