Zet de Duitse meesterviolist Frank Peter Zimmermann, de grote Franse altviolist Antoine Tamestit en de jonge Zwitserse cellist Christian Poltéra bij elkaar. Zet meesterwerken van Bach, Mozart en Beethoven op de lessenaars. Wat krijg je dan? Simpel: grandioze kamermuziek op een grandioze wijze uitgevoerd! De nieuwe uitgave Trio Zimmermann – A Retrospective brengt vijf van de mooiste opnamen van dit fameuze strijktrio bij elkaar. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op één de vijf cd-boxen die wij weggeven.

blockquote
Vijf cd's met meer dan vijf en een half uur hoogstaande kamermuziek!
 

Toegegeven: het grote publiek is meer vertrouwd met strijkkwartetten dan met strijktrio’s. Dat neemt niet weg dat Mozart, Schubert en Beethoven grote meesterwerken voor de bezetting viool – altviool – violoncello hebben geschreven. Het Trio Zimmermann heeft deze meesterwerken de afgelopen twaalf jaar op exemplarische wijze op cd gezet. Daarbij zijn ook de beide Strijktrio’s van Hindemith en het Strijktrio van Schönberg niet vergeten. Het Trio Zimmermann maakte zelf een fraaie versie voor strijktrio van Bachs Goldbergvariaties, dat oorspronkelijk voor het klavecimbel werd gecomponeerd. Vijf cd's met meer dan vijf en een half uur hoogstaande muziek, een traktatie voor iedere serieuze muziekliefhebber!

Trio Zimmerman

De Duitse meesterviolist Frank Peter Zimmermann (Duisburg, 1965) is internationaal een bij alle grote orkesten geliefd vioolsolist. Volgens kenners zijn er weinig violisten die zozeer het juiste midden hebben gevonden tussen het brein en het hart. Zijn techniek is vlekkeloos, zijn repertoire groot en veelzijdig. In 2007 ging Zimmermanns grote droom een eigen trio te vormen eindelijk in vervulling, toen hij de ideale partners vond in Antoine Tamestit en Christian Poltéra. Sindsdien maakt het trio ieder jaar één of twee periodes vrij om langs de belangrijkste kamermuziekpodia te toeren.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd-box van Trio Zimmermann hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Frank Peter Zimmermann bespeelt een Stradivarius. Van welke bouwer zijn de instrumenten die Antoine Tamestit en Christian Poltéra bespelen?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 31 mei. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel