‘Ángeles y Diablos’, oftewel Engelen en Duivels, is een eerbetoon aan tangomeester Astor Piazzolla. Stervioliste Isabelle van Keulen brengt haar ensemble samen en stapt in een achtbaan van emoties.

Van extase naar verdriet
De tango’s van Piazzolla springen van opzwepende extase naar diep verdriet. Hij vond de traditionele tango maar een beetje leeg en saai en verzamelde daarom interessante elementen uit Europese muziek, Argentijnse folklore en jazz, om het genre tango een hele nieuwe betekenis te geven. In 1961 schreef hij ‘Tango del ángel’, waarin hij de grenzen van de tango opzoekt, en soms zelfs overschrijdt. Maar ook de duivel komt veelvuldig aan bod, zoals je van de contrastrijke Piazzolla zou verwachten. 

blockquote
In my story, angels and devils mix - you have to have something in everything.
Astor Piazzolla

Isabelle van Keulen, Christian Gerber, Ulrike Payer en Rüdiger Ludwig verkennen op de cd 'Ángeles y Diablos' de uitersten van Piazzolla's repertoire, met onder meer de werken ‘Romance del diablo’ en ‘Muerte del ángel’.

CD-informatie
Astor Piazzolla: Ángeles y Diablos
Isabelle van Keulen Ensemble
Isabelle van Keulen [viool], Christian Gerber [bandoneon], Ulrike Payer [piano] en Rüdiger Ludwig [contrabas]
CC 72766

De winnaars van de cd 'Ángeles y Diablos' zijn: mevr. Mokveld uit Den Haag, mevr. te Kaat uit Arnhem, dhr. Guchelaar uit Veelerveen, dhr. Kwik uit Odijk en mevr. Popken uit Assen. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel