Van danssuite tot opzwepende tango, de debuut-cd van cellist Anton Spronk, vol zuidelijke, hartstochtelijke muziek, brengt je in zomerse sferen. Omdat we je daar graag deelgenoot van maken, geven we 5 exemplaren van deze cd weg.

De 26-jarige cellist Anton Spronk kreeg als 4-jarig jongetje zijn eerste cellolessen van zijn vader. Ruim 20 jaar later heeft Anton diverse concoursen gewonnen, speelt hij wereldwijd als solist en kamermusicus en heeft hij zijn eigen muziekfestival ‘Eggenfelden Klassisch’ in Zuid-Duitsland. Samen met pianist Daniël van der Hoeven heeft Anton zijn debuut-cd opgenomen in het kader van talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!
Voor deze cd heeft Anton een keuze gemaakt uit zonnige, zuidelijke en temperamentvolle werken voor cello en piano. Zo klinken er een tango van Piazzolla, Spaanse ritmes in werken van De Falla en Glazoenov en kom je in Italiaanse sferen in een Pergolesi-bewerking van Stravinsky.

Anton Spronk

Anton kreeg les van celliste Monique Bartels en vervolgde zijn opleiding in Zürich. Daarna voltooide hij in Berlijn een Masteropleiding bij Jens-Peter Maintz. Hij is eerste prijs-winnaar van het Prinses Christina Concours, de Cello Biënnale Amsterdam, het Mazzacurati Concours van Turijn en verscheidene andere internationale concoursen. Hij heeft opgetreden in binnen- en buitenland, van Het Concertgebouw in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Hij heeft een cello in bruikleen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, gebouwd in 1865 door J. B. Vuillaume.

Daniël van der Hoeven

Ook pianist Daniël van der Hoeven heeft diverse prijzen op zijn naam staan, zoals bij het YPF Nationaal Pianoconcours, het Seattle Internationaal Pianoconcours en het Bach Concours in Leipzig. Daniël treedt op als kamermusicus en soleerde met diverse orkesten waaronder het Asko/Schönberg Ensemble en het JeugdOrkest Nederland. Hij heeft inmiddels al twee solo-cd’s uitgebracht.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op de debuut-cd van Anton Spronk hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Zondag 18 april jl. waren Anton Spronk en Daniël van der Hoeven te horen op NPO Radio 4. In welk programma traden zij op?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 27 april. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel