De Amerikaanse mezzosopraan en wereldster Joyce DiDonato brengt op haar nieuwste cd ‘Songplay’ musici en liederen uit alle windstreken en muziekgenres samen. Opera, jazz, tango, barok - improviserend en experimenterend worden er nieuwe muzikale werelden gecreëerd, elk met hetzelfde doel: tijdloze en universele verhalen in een nieuwe en verrassende vorm vertellen.

Naast de indrukwekkende stem van Joyce DiDonato, zijn er veel getalenteerde musici aangesloten bij ‘Songplay’: toetsenist Craig Terry, contrabassist Chuck Israels, drummer Jimmy Madison, bandoneonist Lautaro Greco en trompettist Charlie Porter. Craig Terry is tevens arrangeur - samen met Joyce selecteerde hij inspirerende werken, die de basis vormden voor het programma op de cd. Van Cavalli tot Chet Baker en van Giordani’s ‘Caro mio ben’ tot Jerry Bocks ‘Will he like me’, de combinatie van musici en genres zorgt voor een verrassende en unieke cd.

Joyce DiDonato

De Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato (1969) is een absolute wereldster: ze won tientallen awards, waaronder Grammy’s en Gramophone Awards, speelde hoofdrollen in de grootste opera’s en heeft een indrukwekkende rij opnames op haar naam staan. Ze groeide op in Kansas en studeerde vocale muziek aan de Wichita State University. In eerste instantie wilde ze de educatieve kant opgaan, maar na het zien van de opera ‘Don Giovanni’ op tv was ze om en besloot ze haar leven in het teken van opera te zetten. En hoe!


De winnaars van de cd 'Songplay' van mezzosopraan Joyce DiDonato zijn: mevr. Lesger uit Stoutenburg, mevr. Ter Steege uit Wormerveer, mevr. Collé-van Santen uit Vlaardingen, mevr. van Amerongen uit Amsterdam en dhr. Algra uit Leeuwarden. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel