Kerst is de perfecte periode voor prachtige muziek: kaarsjes aan, een mok warme chocolademelk in je handen en een cd vol kerstliederen op de speaker. De twee internationale kinderkoren La Maîtrise de Radio France en La Maîtrise Notre-Dame de Paris brengen met de cd 'Noël Éternel' de kerstsfeer bij je thuis met de allermooiste barokke kerstmuziek, van onder anderen Franz Xaver Gruber en Francis Poulenc, naast diverse traditionele Franse liederen. De kinderen worden begeleid door Les Musiciens de Saint Julien, een gerenommeerd Frans barokensemble.

‘Adeste Fideles’, ‘Voisins et Voisines’, ‘Venez divin Messie’ - de koren laten je wegdromen bij de mooiste Franse chansons. Ook de ‘Quatre Motets pour le Temps de Noël’ van Poulenc en ‘Douce Nuit’ van Gruber staan op het muzikale programma. La Maîtrise de Radio France is de koorschool van Radio France, opgericht door componist Henry Barraud. 180 studenten in de leeftijd van 7 tot 17 combineren hun schoolwerk met intense muziektraining. In eerste instantie was het koor alleen voor meisjes, maar inmiddels is een derde van de studenten jongen. Ook La Maîtrise Notre-Dame de Paris is een koorschool, dat al bestaat sinds de bouw van de Notre Dame in de 12e eeuw.

Noël Éternel
Noël Éternel
Noël Éternel

CD-informatie

Noël Éternel
Maîtrise de Radio France o.l.v. Sofi Jeannin
Maîtrise Notre-Dame de Paris o.l.v. Henri Chalet
Yves Castagnet [orgel]
Les Musiciens de Saint-Julien o.l.v. François Lazarevitch
ALPHA 3760014194221


De winnaars van de cd 'Noël Éternel' zijn: mevr. Rietema uit Delft, mevr. Jansen uit Herveld, dhr. Hanegraaff uit Soest, mevr. van Rozen uit Haren (Gn) en dhr. van der Veer uit Oosterhesselen. Van harte gefeliciteerd en mooie feestdagen gewenst!

Deel dit artikel