Acteur, regisseur en cineast Terry Gilliam - bekend van Monty Python - stortte zich voor De Nationale Opera vol overgave op Berlioz' opera ‘Benvenuto Cellini’. Dit grootse spektakel met prachtige decors en adembenemende muziek, recentelijk uitgebracht op dvd, is een feest om te zien en horen.

Nadat de Franse componist Hector Berlioz de memoires van de 16e-eeuwse onafhankelijke beeldhouwer Benvenuto Cellini had gelezen, inspireerde het hem tot het schrijven van zijn eerste opera. Het verhaal gaat over de voltooiing van een Perseus-beeld, dat in opdracht van paus Clemens VII wordt gemaakt. De opera zit - zoals we bij een goede opera verwachten - vol liefde, spanning, humor en episch avontuur. 

Een terugkeer en een debuut
De productie, tot stand gekomen in samenwerking met de English National Opera Londen en Teatro dell'Opera di Roma, behelsde de terugkeer van dirigent Sir Mark Elder en het Nationale Opera-debuut van regisseur Terry Gilliam. Het stralende middelpunt in de opera is tenor John Osborne, in de rol van Benvenuto Cellini. De muziek wordt verzorgd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

DVD-informatie
Hector Berlioz: Benvenuto Cellini
Het Koor van De Nationale Opera o.l.v. Ching-Lien Wu
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Mark Elder
John Osborn [Cellini], Maurizio Muraro [Balducci], Laurent Naouri [Fieramosca], Orlin Anastassov [Le Pape Clément VII], Nicky Spence [Francesco], Scott Conner [Bernardino], André Morsch [Pompeo], Marcel Beekman [Le Cabaretier], Mariangela Sicilia [Teresa] en Michèle Losier [Ascanio]
Terry Gilliam [regie]
Leah Hausman [choreografie]

De winnaars van de dvd 'Benvenuto Cellini' zijn: mevr. Tielen uit Terheijden, mevr. Ravensbergen uit Zoetermeer, dhr. van Ginkel uit Nijmegen, mevr. van Luijken uit Tilburg en dhr. Berkhout uit Haarlem. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel