Zet vier Grammy Award-winnende solisten bij elkaar - en dan ook nog eens uit verschillende muzikale genres - en het kan niet anders dan uniek worden. De 'Goat Rodeo Sessions' van cellist Yo-Yo Ma, multi-instrumentalist Stuart Duncan (gitaar, mandoline, viool en banjo), bassist Edgar Meyer, mandolinist Chris Thile en zangeres Aoife O'Donovan zijn niet echt in één term samen te vatten. Recensies noemden de combinatie van musici "een onwaarschijnlijke band", en het gloednieuwe album 'Not Our First Goat Rodeo' is net zoals de eerste in de reeks een groot succes.

'The Goat Rodeo Sessions' (2011), deel één, won - naast de musici zelf - ook een Grammy Award. De mannen en vrouw vormen samen een eclectisch geheel en spelen deels gecomponeerde en deels geïmproviseerde werken. Waarom de naam Goat Rodeo? Volgens de musici zelf is een geitenrodeo net zo complex als de groep muzikanten. Geitenrodeo is een luchtvaartterm, die luidt dat er binnen een situatie 100 dingen goed moeten gaan om een ramp te voorkomen.

'Not Out First Goat Rodeo' is een muzikale mix van wat blues, een beetje bluegrass, een beetje Bach en een heel eigen Amerikaans geluid. Een echte cross-over door een paar van de meest virtuoze musici ter wereld.


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'Not Our First Goat Rodeo' van cellist Yo-Yo Ma, multi-instrumentalist Stuart Duncan, bassist Edgar Meyer, mandolinist Chris Thile en zangeres Aoife O'Donovan zijn: mevr. Hofman uit Zutphen, mevr. Korrel uit Uithoorn, dhr. Herwig uit Zwolle, dhr. Potstra uit Drachten en mevr. Rogiers uit Zonhoven (België). Van harte gefeliciteerd!

N.b. In verband met het coronavirus worden de cd's op een later moment verstuurd.

Deel dit artikel