'Mr Hadelich increasingly seems to be one of the outstanding violinists of his generation,' schreef de New York Times toen Augustin Hadelich in 2017 Dvořák’s Vioolconcert speelde onder leiding van de Tsjechische dirigent Jakub Hrůša.

Bohemian Tales

Samen met het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks heeft de violist Augustin Hadelich Dvořák’s Vioolconcert opgenomen en op cd uitgebracht. Naast het vioolconcert met orkest staan er een aantal werken voor viool en piano op van Dvořák en van Dvořáks schoonzoon Josef Suk. De pianist die Augustin Hadelich begeleidt in deze stukken is Charles Owen.
Ten slotte hebben ze ook voor deze cd 'Bohemian Tales' de Vioolsonate van een van de meest originele componisten aller tijden opgenomen, Leos Janáček. Tsjechischer dan dit wordt het niet! 

Augustin Hadelich

Augustin Hadelich werd uit Duitse ouders geboren in het Italiaanse plaatsje Cecina. Hij musiceert vanaf jonge leeftijd en studeerde summa cum laude af aan het Instituto Mascagni in Livorno. Daarna werd hij toegelaten tot de Juilliard School of Music in New York, waar hij zijn studie vervolgde bij Joel Smirnoff.

Een belangrijke doorbraak volgde in 2006 met het winnen van de International Violin Competition of Indianapolis. Augustin Hadelich kreeg de Avery Fisher Career Grant en een Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Inmiddels soleerde hij bij vele grote orkesten, waaronder de New York Philharmonic, het London Philharmonic Orchestra en het NHK Symfonieorkest in Tokio. Ook was hij meerdere keren in Nederland te beluisteren met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest.

Wij mogen 5 exemplaren van deze cd met heerlijke Boheemse muziek weggeven. Om kans te maken, hoef je alleen antwoord te geven op deze vraag: Voor welke violist heeft Dvořák oorspronkelijk zijn vioolconcert geschreven?
De prijsvraag loopt t/m dinsdag 15 september. De winnaars komen naderhand op deze pagina te staan.

Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'Bohemian Tales' van Augustin Hadelich zijn: Mevr. Schellingerhout uit Heerenveen. Dhr. Fleuren uit Nijmegen, Mevr. Hörcher uit Veenendaal, Dhr. Houtekamer uit Rotterdam en Mevr. Mackor uit Winterswijk. Van harte gefeliciteerd!

N.b. In verband met het coronavirus worden de cd's op een later moment verstuurd.

Deel dit artikel