Winter wonderland, sneeuw, bekende kerstliederen, een Engels koor: het ultieme kerstgevoel. Zet deze cd op, doe je ogen dicht, geniet in stilte of zing uit volle borst mee. Wij geven vijf exemplaren weg van Christmas Carols at King’s with the Royal Philharmonic Orchestra. Het enige wat je hoeft doen om kans te maken, is hieronder antwoord geven op de prijsvraag.

Een magische en liefdevolle kerst

De Italianen hebben de Opera, de Duitser de Symfonie maar de Britten hebben de Christmas Carol! En die Christmas Carols klinken nooit beter dan wanneer zij gezongen worden door een echt Engels jongenskoor. Een beter jongenskoor dan het Choir of King's College Cambridge bestaat niet. Op deze nieuwe cd staan 17 van de allerbekendste, - mooiste, -lieflijkste Engelse kerstliederen, zoals Silent Night, God Rest Ye Merry, Gentlemen, In the bleak Midwinter, enz. Zij klinken hier in mooie arrangementen voor koor en orkest. Het beroemde jongenskoor uit Cambridge wordt begeleid door het Royal Philharmonic Orchestra. Genieten!

king's college-2.png
Choir of King's College
king's college-2.png

Choir of King's College

Koninklijk
Het Choir of King’s College, Cambridge werd in 1441 in het leven geroepen door de Engelse koning Henry VI, om de dagelijkse diensten in zijn nieuwe kapel muzikaal op te luisteren.

Kraakheldere jongensstemmen
Dat is nog altijd de primaire taak van het koor. Het gezelschap bestaat tegenwoordig uit zestien koorknapen – scholieren van de naastgelegen King’s College School – en veertien volwassen zangers. Het Choir of King’s College musiceert regelmatig samen met bekende ensembles en orkesten.

(Kerst)traditie
Door tal van opnamen en de jaarlijkse wereldwijde uitzending op kerstavond van het Festival of Nine Lessons and Carols (sinds 1918, en sinds 1928 op de radio) geniet het koor een grote internationale bekendheid. Tal van beroemde musici begonnen hun carrière als lid van het Choir of King’s College. Rond 1600 zong bijvoorbeeld componist Orlando Gibbons in het jongenskoor; meer recente alumni zijn dirigent Andrew Davis en countertenor Michael Chance.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze fraaie cd hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wie was de dirigent van Choir of King’s College tot vlak voor zijn overlijden in 2019?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 13 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel