Het Kerstseizoen is officieel begonnen en dus geven wij - om in de stemming te komen - deze week een cd weg met Christmas Carols, gezongen door het SWR Vokalensemble o.l.v. Marcus Creed.

Christmas Carols horen in Engeland traditiegetrouw bij Kerst zoals plumpudding, kalkoen en mistletoe. In alle kathedralen en kerken worden Christmas Carols in de adventstijd gezongen. Het SWR Vokalensemble (Het koor van de Sudwest Rundfunk) o.l.v. Marcus Creed sluit aan bij de oude engelse traditie van het zingen van Christmas Carols en heeft op deze cd een uitgebreide selectie van overbekende kerstliederen zoals 'In the bleak Midwinter' van Gustav Holst en 'Ding Dong Merrily on High' van Charles Wood, tot minder vaak uitgevoerde koorwerken en zelfs hedendaagse kerstcomposities opgenomen zoals 'The Fairfax Carol' van Thomas Adès en 'The Lamb' van John Tavener. Geniet van deze fraai gezongen staalkaart van engels kerstrepertoire.

SWR Vokalensemble Stuttgart

Het SWR Vokalensemble Stuttgart is het koor van de Südwestdeutsche Rundfunk (een koor dat je kunt vergelijken met ons Groot Omroepkoor) dat al sinds 2003 zingt onder de bezielende leiding van chefdirigent Marcus Creed. Hij werd opgeleid aan King’s College, Cambridge, Christ Church, Oxford en Guildhall School in Londen. Marcus Creed verhuisde in 1976 naar Duitsland en werkte er eerst als coach en koorleider bij de Deutsche Oper Berlin. Van 1987 tot 2001 was hij artistiek leider van het RIAS Kammerchor. In 2003 werd hij benoemd tot artistiek leider van het SWR Vokalensemble Stuttgart. Het SWR Vokal Ensemble en Marcus Creed hebben een groot aantal cd's opgenomen.

Prijsvraag (verlopen)

Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Op deze cd staat o.a. de Carol 'A Spotless Rose'. Wie is de componist? 

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 15 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel