Op ‘Stolen Pearls’ presenteren contrabassist Nicholas Schwartz en pianiste Anna Fedorova repertoire dat oorspronkelijk voor andere instrumenten is geschreven. Voor deze opname zijn de contrabas en de piano op wereldreis gegaan en met een rijke buit aan muzikale parels teruggekeerd. Wij geven 5 exemplaren weg van deze CD.

Voor de bezetting contrabas en piano zijn niet heel veel stukken geschreven en daarom zijn Nicholas Schwarz en Anna Fedorova zelf aan de slag gegaan met het bewerken van hun favoriete stukken, als het ware gestolen parels, uit de 19e en 20 eeuw, afkomstig uit alle windstreken, van Cinco Canciones Populares Argentinas van Ginastera tot de Tarantella van Bottesini en van Prayer van Bloch tot Prelude nr. 2 van Gershwin. Laat je meenemen op wereldreis door Nicholas en Anna.

De jonge Amerikaanse contrabassist Nicholas Schwarz remplaceerde regelmatig bij het Boston Symphony Orchestra en het Boston Pops Orchestra. In het seizoen 2012/13 was hij deelnemer aan de Herbert von Karajan Akademie van de Berliner Philharmoniker. Hij won diverse prijzen, waaronder de eerste prijs van de International Society of Bassists en de Stulberg International String Competition. Sinds augustus 2013 is Nicholas Schwartz in dienst van het Concertgebouworkest. Met pianist Anna Fedorova vormt hij het Oyster Duo.

De uit Kiev afkomstige pianiste Anna Fedorova is geen vreemde bij AVROTROS Klassiek: de videoregistratie van haar uitvoering van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninoff op het YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek overstijgt inmiddels de 30 miljoen views. Anna timmert stevig aan de weg als internationale pianoster, met veertien concoursoverwinningen op haar naam, samenwerkingen met grote orkesten en bekende musici en diverse cd-opnames. Anna is regelmatig te zien en horen op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op Stolen Pearls hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Anna en Nicholas zijn niet alleen een muzikaal duo, wat zijn ze nog meer van elkaar?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 18 mei. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel