Op 11 maart a.s. verschijnt de cd Dance With Me van Barbara Hannigan en LUDWIG Orchestra. Ook de Franse rising star Lucienne Renaudin Vary (trompet) en het gerenommeerde Berlage Saxophone Quartet werken mee aan het album. Op de cd staat - de titel verraadt het al - dansmuziek uit de twintigste eeuw: van slowfox tot salsa en van tango tot jive. Benieuwd hoe dat klinkt? Beantwoord de vraag en maak kans op deze swingende cd.

blockquote
Dance With Me: an invitation to feel happy and light-hearted, quite an achievement these days . . .
 

'Dance With Me'

Wat staat er op het album? Whispering is een quickstep en typisch jaren dertig dansmuziek. Kurt Weills Youkali is feitelijk klassiek zangrepertoire en daarnaast ook nog eens een geweldige tango. Copacabana van Barry Manilow en Lambada van Kaoma zijn grote hits uit de jaren tachtig. Barbara Hannigan: “Het was ontzettend leuk terug te keren naar mijn muzikale roots. In mijn jonge jaren was ik zangeres én toetsenist in een dansband in Canada. We speelden nummers als Fluffy Ruffles en Moonlight Serenade in dansgelegenheden aan de oostkust. Al die schuifelende, huppelende en stampende voeten: we kregen er nooit genoeg van. Tijdens mijn eerste professionele jaren kreeg ik de kans op tournee te gaan met het vermaarde percussie-ensemble Nexus, als zangeres in een ragtime-show. Ook dat is een onvergetelijke  ervaring geworden.”

De cd Dance With Me is een logisch vervolg op Het dansende brein, het project met Erik Scherder dat LUDWIG Orchestra in 2019 initieerde. Erik Scherder: “Dansen is een combinatie van bewegen én muziek. Dit zorgt voor een uitdagend samenspel van de motorische en sensorische netwerken in ons brein. En als je sámen danst met iemand anders én plezier hebt, geeft dat nog eens een extra boost aan je hersenen en licht je brein op als een kerstboom!” 

Grammy

De Amerikaanse pianist, bandleider, componist en arrangeur Bill Elliott tekende voor de meeste arrangementen. Hij schreef ook de bewerking van Gershwin's Girl Crazy Suite, waarmee LUDWIG en Hannigan in 2017 een Grammy veroverden.

Prijsvraag (Verlopen)

Om kans te maken op het nieuwe album Dance With Me hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Met welke Nederlandse pianist nam Barbara Hannigan de cd Vienna - Fin de Siècle op in 2018?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 8 maart. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel