De Britse schrijver Julian Barnes won al vele literaire prijzen - zo kreeg hij in 2011 de Man Booker Prize, in Frankrijk de Prix Médicis en in Oostenrijk de Grote Oostenrijkse Staatsprijs voor Europese literatuur. In 1980 kwam zijn eerste boek uit, het semi-autobiografische werk ‘Metroland’. Inmiddels heeft hij 24 titels op zijn naam staan, waaronder zijn meest bekende en bekroonde roman ‘Flaubert’s Parrot’ én zijn meest recente boek ‘The Man in the Red Coat’.

'De man in de rode mantel' is een biografische roman over dokter Samuel Jean Pozzi. Pozzi was dokter van de beau monde in Parijs, kunstliefhebber, anglofiel, vriend van Marcel Proust en vertaler van Charles Darwin. Het verhaal speelt zich af in het tijdperk van de Belle Époque, het favoriete tijdperk van Julian Barnes. In het boek duikt Barnes in het stormachtige leven van de dokter, die uitermate ruimdenkend en onconventioneel was voor de 19e eeuw.

Luistertip: Redacteur Charles Arntz las voor de rubriek 'Opium was erbij!' van het NPO Radio 4-programma Opium het boek 'De man in de rode mantel' van Julian Barnes.

Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van het boek 'De man in de rode mantel' van Julian Barnes zijn: mevr. Domingus uit Belfeld, mevr. Smit uit Monnickendam, mevr. Moltmaker-Takkenerg uit Groningen, dhr. van der Weij uit Ommen en dhr. Mookhoek uit Heemstede. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel