Vier jonge musici zeggen vaarwel tegen hun solocarrière en richten samen het Van Ness-ensemble op. Individueel zijn ze al bijzonder, maar hoe doen ze het als ensemble? ‘Het ensemble’ is de debuutroman van de Amerikaanse schrijfster Aja Gabel. We mogen vijf exemplaren van het boek weggeven!

Het ensemble

Het verhaal speelt zich af in het San Francisco van de jaren negetig. Vier ambitieuze musici zeggen hun succesvolle solocarrière op, om vervolgens samen verder te gaan als strijkkwartet. Jana speelt eerste viool - en is tegelijkertijd de onbetwiste leider, Brit speelt tweede viool, Henry het wonderkind altviool en de oudste van het stel, Daniel, is cellist. Vier individuen, met elk een eigen mening - gaan ze het samen redden in de meedogenloze wereld van klassieke muziek? Of moeten ze toch maar weer hun eigen pad volgen?

blockquote
Gabel schrijft intelligent en warm over vriendschap en de kunsten.
Library Journal

Aja Gabel

Aja Gabel kent de klassieke wereld als geen ander: ze is zelf celliste. Ze studeerde aan de Wesleyan University, de University of Virginia en de University of Houston. In Houston kreeg ze haar PhD in literatuur en creatief schrijven. Na haar opleiding schreef ze o.a. voor de New England Review, Glimmer Train en BOMB. Daarnaast geeft ze les in fictie, non-fictie en literatuur op verschillende Amerikaanse universiteiten. 'Het ensemble' (vertaald uit het Amerikaans) is haar debuutroman.

De winnaars van het boek 'Het ensemble' van Aja Gabel zijn: mevr. van den Berg uit Hellevoetsluis, mevr. Feron uit Maastricht, mevr. van Caspel uit Amsterdam, dhr. Veltkamp uit Den Bosch en dhr. Van Ramele uit Etten-Leur. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel