Schrijver Jan Brokken schrijft romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Zijn allernieuwste boek 'Stedevaart' is een combinatie van deze drie. In twintig non-fictieverhalen, verrijkt met prachtige illustraties, linkt Brokken een buitenlandse plaats aan een creatief persoon - meestal kunstenaars.

Het Bologna van schilder Giorgio Morandi, het Venetië van een boekbinder, het Düsseldorf van kunstenaar Joseph Beuys, het Parijs van componist Erik Satie, het Vilnius van schilder en componist Mikalojus Ciurlionis, het Bilbao van architect Frank Gehry, het Amsterdam van Mahler, het Washington van cellist Anner Bijlsma - en dat zijn nog maar een paar van de verhalen. Ook vertelt Brokken een heel persoonlijk verhaal, over een schilderij van Meindert Hobbema. 'Stedevaart' brengt vertelkunst, liefde voor kunst en cultuur én reislust samen.

Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van het boek 'Stedevaart' van Jan Brokken zijn: mevr. Dobbinga uit Luttelgeest, dhr. van Grinsven uit Alphen aan den Rijn, dhr. van Breukelen uit Apeldoorn, dhr. Flentge uit Kropswolde en mevr. van den Houten uit Amsterdam. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel