Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière, o.a door ze hun debuut op cd te laten opnemen. Deze keer is de beurt aan de Young Bach Fellows met, hoe kan het ook anders, een aantal prachtige werken van Johann Sebastian Bach. Wil je deze cd winnen? Ga naar de website en beantwoord de vraag. Deze keer geven wij niet vijf maar tien exemplaren weg.

Volgens velen is Bach de grootste componist aller tijden. De vraag wat hem zo uitzonderlijk maakt, is niet makkelijk te beantwoorden. Mogelijk kwam Jos van Veldhoven, voormalig artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, dicht in de buurt van het antwoord toen hij eens terloops opmerkte dat hart en hoofd bij Bach zo mooi zijn verenigd. Met zijn fabelachtige componeertechniek weet hij ons intellectueel uit te dagen en lukt het hem tegelijkertijd om diepgevoelde emoties op te roepen. Op deze cd een fraaie Bach bloemlezing: Twee cantates (van de ongeveer 300 cantates die Bach componeerde): Was Gott tut, das ist wohlgetan BWV 99 en Sehet, wir gehn hinauf gen Jerusalem BWV 159, twee koralen en het Concert voor klavercimbel en strijkers in g kl.t.  BWV 1058 dat gebaseerd is op het Vioolconcert BWV 1041: een sprankelend werk naar Italiaans voorbeeld met een mooi verstild middendeel. Er valt veel te genieten op dit debuutalbum.

YOUNG BACH FELLOWS 

Sinds 2013 kent de Nederlandse Bachvereniging het Young Bach Fellowship. Met het Young Bach Fellowship biedt het ensemble een podium aan jonge musici die zich verder willen ontwikkelen in de barokmuziek en begeleiden ze hen bij het ondernemerschap dat het vak van musicus. Deelnemers aan het Young Bach Fellowship spelen mee met producties van de Bachvereniging, krijgen een mentor toegewezen en krijgen steun vanuit de afdelingen marketing en productie. En nu nemen ze dus ook deel aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ en namen een cd op vol met - hoe kan het ook anders - Bach!

Dit zijn de Young Bach Fellows: 

Bethany Shepard, sopraan

Oscar Verhaar, countertenor

Jasper Dijkstra, tenor

Jaap van der Wel, bas 

Mayuni Sargent Harada, viool 

Manja Kruidhof-Okkerse, viool

Alaia Ferran, altviool

Carlos Leal Cardin, cello

Yussif Barakat, contrabas 

Masako Awaji, klavecimber/orgel

Katharina Verhaar, hobo

David Westcombe, traverso

Deze prijsvraag is gesloten.

Deel dit artikel