Deze schitterende 23 CD-box bevestigt het opnieuw: een meer veelzijdige en verrassende componist dan de Rus Igor Stravinsky, in 2021 50 jaar geleden overleden, is nauwelijks denkbaar! Win één van de vijf exemplaren die wij weggeven.

0190295140939(3D).jpg
Igor Stravinsky Edition 
0190295140939(3D).jpg

Warner Classics heeft een prachtig vormgegeven Igor Stravinsky Edition met maar liefst 23 CDs uitgebracht. Geen muzikale wens blijft onvervuld. De wereldvermaarde balletten (De vuurvogel, Petroesjka en Le sacre du printemps) zijn erin opgenomen, maar ook tal van zelden uitgevoerde stukken, zoals de ‘vroege’ Pianosonate in fis (1903), de ‘late’ Movements voor piano en orkest (1959) en het melodrama Perséphone uit 1933.

De uitvoeringen zijn vaak van grote klasse, met dirigenten en musici als Simon Rattle, Pierre Boulez, Charles Dutoit, Natalie Dessay, Dawn Upshaw, Gidon Kremer en vele anderen. Spannend dat er ook twee CDs zijn opgenomen met transcripties die de componist zelf van zijn meest geliefde werken maakte.

Bovendien bestaan de laatste drie CDs uit historische opnamen, door de componist zelf gedirigeerd of gespeeld (Stravinsky was een uitstekende pianist).

De Igor Stravinsky Edition: bijna dertig uur luisterplezier op het hoogste niveau. Un grand merci à vous, Maître Stravinsky! 

Video: Waarschijnlijk het laatste concert dat Stravinsky dirigeerde op 85-jarige leeftijd.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op de CD-box Igor Stravinsky Edition hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Op de hoes van elke cd van deze box is een kunstwerk van een beroemde Russische schilder en tijdgenoot van Igor Stravinsky afgebeeld. Wat is de naam van deze schilder? 

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 16 maart. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel