De knoppen zitten weer aan de bomen en een helder zonlicht breekt door de frisse voorjaarsochtenden. Net als de seizoenen verkeert de wereld in een tijd van omwenteling. Met EDEN stelt mezzosopraan Joyce DiDonato de vraag: welk zaadje plant jij vandaag? EDEN is een oproep tot actie om aan een hedendaags paradijs te werken: om te bevruchten, te verzorgen en te beschermen waar het diepste deel in ons naar smacht. 

eden nieuw klassiek website.png
Joyce DiDonato's nieuwe album 'EDEN'
eden nieuw klassiek website.png

EDEN

EDEN is het vervolgproject op Joyce DiDonato's zeer succesvolle In War and Peace. Met repertoire van Händel tot Ives, van Gluck tot Mahler, door middel van zowel uitgesproken als suggestieve muziek, verkent DiDonato de macht en het mysterie van de natuur. DiDonato neemt ons mee op een emotionele reis naar de kracht en kwetsbaarheid van de natuur, het verkennen van onze plaats in de wondere wereld om ons heen. Op EDEN staat muziek van de 17e tot de 21e eeuw en omvat componisten als Händel, Gluck, Wagner, Mahler, Ives, Copland en The First morning of the world, een compositie van Oscarwinnares Rachel Portman, die van DiDonato de opdracht kreeg om speciaal voor EDEN een nieuw werk te schrijven. Op deze opname wordt Joyce bijgestaan door het oude muziek ensemble Il Pomo d'Oro o.l.v. Maxim Emelyanychev.

Joyce DiDonato

Joyce DiDonato is veel meer dan een operazangeres met een enorme staat van dienst. Naast haar zangkunst, die wereldwijd geprezen wordt, zet ze haar bekendheid, persoonlijkheid en muziek in om actie te voeren voor allerlei goede doelen. Want ‘muziek kan levens redden’, aldus de mezzosopraan. De Amerikaanse zangeres voorziet haar soloalbums de laatste jaren ook vaker van een boodschap, zoals bij In War and Peace en haar laatste project, EDEN, waarmee ze op 6 en 8 maart 2022 in Nederland te bewonderen was.

blockquote
The way I look at it, this is the precise moment in time when each of us is called to participate in nourishing and healing our world and our hearts: repairing where broken, rebuilding where barren, replenishing where exhausted. Both Nature and Music are showing us the way.
Joyce DiDonato

Il Pomo d’Oro o.l.v. Maxim Emelyanychev

In 2012 werd het oude muziek gezelschap Il Pomo d’Oro opgericht. Sinds 2016 is Maxim Emelyanychev chef-dirigent en sinds 2019 is Francesco Corti vaste gastdirigent. Il Pomo d’Oro was te gast in verschillende belangrijke Europese concertzalen en heeft verscheidene cd-opnamen op zijn naam staan met solisten als Joyce DiDonato, Max Cencic, Jakub Jozef Orlinski, Edgar Moreau, etc.

Prijsvraag (Verlopen)

Om kans te maken op het nieuwe album EDEN hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Met welke zangeres trad Il Pomo d’Oro op tijdens het Prinsengrachtconcert in 2016?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 15 maart. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel