Feeën en mensen slaan de handen ineen en dansen de hele nacht door in Mendelssohns adaptie van Shakespeares ‘A Midsummer Night’s Dream’. Iván Fischer stort zich samen met het Budapest Festival Orchestra op het feestelijke werk.

Mendelssohn was pas 17 jaar toen hij zijn ‘Midzomernachtsdroom’ schreef, maar ook op jonge leeftijd kreeg hij het al voor elkaar om een delicaat, gevoelig en magisch werk te schrijven. Hij componeerde het in opdracht van Frederik Willem IV van Pruisen, die graag extra muziek bij de originele ouverture van het toneelstuk van Shakespeare wilde - tevens door Mendelssohn geschreven.

A Midsummer Night's Dream door Sir Joseph Noel Paton
A Midsummer Night's Dream door Sir Joseph Noel Paton
A Midsummer Night's Dream door Sir Joseph Noel Paton

Zus Fanny

Op het album staan naast de ‘Midzomernachtsdroom’ ook drie werken van Mendelssohns oudste zus, Fanny Henselt. Fanny was een literair onderbouwde vrouw en dat is terug te horen in haar intelligente manier van componeren. Fischer zocht voor de opname drie van haar orkestrale werken uit: ‘Die Mainacht’, ‘Ferne’ en ‘Gondel song - O come to me’ uit haar ‘6 Lieder’.

CD-informatie

Mendelssohn: Overture & Incidental Music to A Midsummer Night’s Dream
Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer
Anna Lucia Richter [sopraan]
Barbara Kozelj [alt]
Pro Musica Girl’s Choir uit Nyíregyháza
CCS SA 37418

De winnaars van de cd 'Mendelssohn: Overture & Incidental Music to A Midsummer Night’s Dream' zijn: mevr. Mees uit Koog aan de Zaan, mevr. Hagedoorn uit Zwolle, dhr. van der Heyden uit Nieuwegein, dhr. Huisman uit Waddinxveen en dhr. Bijsterbosch uit Ommen. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel