In de gloednieuwe Disneyfilm 'The Nutcracker and the Four Realms' ontdek je de donkere kant van Tsjaikovski's kerstsprookje 'De Notenkraker'. De soundtrack van de wonderlijke film werd gecomponeerd door filmcomponist James Newton Howard, die zich liet inspireren door de wereldberoemde en geweldige muziek van de Russische componist.

De film gaat, net als het originele ballet, over de jonge Clara, die op kerstavond een notenkrakerpop cadeau krijgt. Om klokslag twaalf uur ’s nachts komt de pop tot leven en wordt Clara meegenomen in een magische sprookjeswereld, waar een oorlog tussen de peperkoeksoldaten en een leger muizen gaande is. In de film is rijkelijk de fantastische muziek van Tsjaikovski te horen, ingespeeld door het Philharmonia Orchestra o.l.v. Gustavo Dudamel. De wereldberoemde pianist Lang Lang is solist op de track 'The Nutcracker Suite'.
 


CD-informatie

The Nutcracker and the Four Realms
With music by James Newton Howard and excerpts from ‘The Nutcracker’ by Tchaikovsky
Gustavo Dudamel [dirigent]
Lang Lang [piano]
Andrea Bocelli [tenor]
Matteo Bocelli [tenor]
Walt Disney Records 0050087392116


De winnaars van de de soundtrack van 'The Nutcracker and the Four Realms' zijn: mevr. van Duijn uit Noordwijk, dhr. van Ek uit Utrecht, dhr. Verspuij uit Tiel, mevr. van Ommering uit Zaandijk en mevr. van der Weijde uit Hilversum. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel