Sopraan Elisabeth Hetherington (26) komt uit Canada, woont in Amsterdam met haar grote liefde David Mackor (tevens muzikaal partner - ze vormen samen Duo Serenissima), heeft een grote voorliefde voor oude muziek én oud Engels en is bovenal een groot, aanstormend talent. Binnen het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' bracht ze haar eerste cd uit, waarop al haar liefdes samenkomen.

Kickstart voor de carrière

Het talentprogramma AVROTROS Klassiek presenteert!, geeft jonge, klassieke musici de kans een goede en stevige basis te leggen voor een professionele carrière in de muziek. Elisabeth nam samen met luitist David Mackor binnen het traject haar debuutalbum op, kreeg een officiële fotoshoot en was veelvuldig te horen in AVROTROS-programma's op NPO Radio 4. Ook werd ze een tijdje gevolgd door een camerateam voor de documentaire 'AVROTROS Klassiek presenteert Elisabeth Hetherington'.

Luitliederen van Dowland en tijdgenoten

Op de cd zingt Elisabeth liederen van onder anderen John Dowland. De Engelse zanger, luitist en componist is het middelpunt van de Engelse renaissance en staat bekend om zijn melancholische liederen, waaronder ‘Flow my tears’, ‘I saw my Lady weepe’ en ‘Come again’. Daarnaast staan op de cd werken van Ford, Danyel, Johnson, Rosseter, Cutting, Pilkington en Freedman.

Deel dit artikel