Kom in de kerstsfeer met een verrassend fraaie kerst-CD van het Amerikaanse ensemble Chanticleer, dat net zo goed verfijnde kerstmuziek uit de 16e eeuw zingt als meeslepende gospels!

De kersttijd is traditioneel de tijd waarin het vroeg donker wordt en bitterkoud kan zijn. Juist wanneer zon en licht ontbreken, hebben mensen behoefte aan warmte en hoop. De geboorte van Christus was en is voor velen het symbool van een nieuw begin en de terugkeer van het licht. Componisten wisten dus door de eeuwen heen wat hen te doen stond. Juist voor de kerstperiode
schreven zij hun warmste en innigste muziek. 

Op hun nieuwste CD zingt het vermaarde Amerikaanse ensemble Chanticleer onder leiding van hun chef-dirigent William Fred Scott kerstmuziek uit zes eeuwen. Prachtige kerstmotetten van grote componisten uit de Renaissance, zoals William Byrd en Tomás Luis de Victoria, worden aangevuld met bewerkingen van traditionele kerstliederen uit Amerika, Spanje, Canada en Duitsland. Dat ook hedendaagse componisten in staat zijn de echte kerstsfeer feilloos te treffen, blijkt uit de laatste vijf tracks, waaronder A Christmas Medley van Rosephanye Powell, geschreven in 2017.

Chanticleer

Het Amerikaanse vocaal ensemble Chanticleer bestaat uit twaalf mannenstemmen, van countertenor tot diepe bas en werd opgericht in 1978 in San Francisco, Chanticleer treedt overal ter wereld op en sleepte talloze prijzen – waaronder een prestigieuze Grammy Award – in de wacht. Chanticleer, ook wel genoemd 'an orchestra of voices' wordt geroemd om de levendige interpretaties van een uitermate breed repertoire, van renaissance tot jazz en hedendaags klassiek. Chanticleer geeft vaak compositieopdrachten en brengt daarnaast ook veel cd’s en koorarrangementen op de markt. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op de cd 'Chanticleer Sings Christmas' hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wie was de oprichter van Chanticleer?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 22 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel