Kleine kans dat je nog nooit gehoord hebt van Ludovico Einaudi. Hij is een fenomeen: componist en pianist. Bekend van o.a. zijn muziek voor de filmhit Les Intouchables. Zijn nieuwste album 'Cinema' staat vol met juweeltjes door Einaudi gecomponeerd voor film en televisie. Wij geven 5 exemplaren weg op onze website.

Cinema, een nieuwe collectie van Einaudi's composities voor film en televisie, bevat 28 tracks van o.a. de Oscar, BAFTA en Golden Globe winnende films Nomadland en The Father. Als bonus staan er nog twee niet eerder uitgebrachte opnames op: het titelnummer van Russell Crowe's film The Water Diviner uit 2014 en de nieuwe single 'My Journey' van The Father, de bekroonde film met in de hoofdrollen Anthony Hopkins en Olivia Colman.

Ludovico Einaudi

Ludovico Maria Enrico Einaudi begon zijn muzikale opleiding aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij in 1982 afstudeerde als componist. In datzelfde jaar studeerde hij bij Luciano Berio. Einaudi componeerde jarenlang verschillende soorten muziek. Halverwege de jaren 80 begon hij te zoeken naar een persoonlijke stijl. Zijn muziek is vrij minimalistisch. Zelf omschrijft hij zijn werk als eigentijds klassiek.

Zijn carrière omspant inmiddels 30 jaar. Einaudi is de meest gestreamde klassieke componist ter wereld. Hij heeft ook al meer dan anderhalf miljoen albums verkocht.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op Cinema hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Welke Nederlandse harpiste bracht in 2014 een cd uit met uitsluitend werk van Einaudi?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 15 juni. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel