We gaan langzaam richting de lente. De natuur komt fris tot leven. Carlo Ipata en het door hem in 1997 opgerichte ensemble Auser Musici hebben de zes fluitconcerten op. 10 van Vivaldi opgenomen. Heerlijke muziek die je meesleept. Doe je ogen dicht, waan je op het platteland en hoor de Distelvink zingen in Il Gardelino. Wij geven 5 exemplaren weg. Maak kans op dit album door de vraag hieronder te beantwoorden.

Nieuw Klassiek vivaldi carlo prijscd website-6.png
De nieuwe cd met fluitconcerten van Vivaldi, uitgevoerd door Carlo Ipata en Auser Musici
Nieuw Klassiek vivaldi carlo prijscd website-6.png

De eerste gepubliceerde fluitconcerten in de muziekgeschiedenis zijn de zes Fluitconcerten op. 10 van Vivaldi. De fluit was een echt mode-instrument in die tijd. Elke zichzelf respecterende edelman speelde fluit. Leuk detail: deze concerten zijn uitgegeven door muziekuitgever Le Cène in 1729 in Amsterdam. Drie van de concerten hebben een programmatisch karakter net zoals De Vier Jaargetijden. Vivaldi combineert ritmische en harmonische elementen om muzikaal vorm te geven aan de golven in Tempesta di Mare en de geesten en de slaap in La Notte. Als  je je ogen dicht doet, waan je je op het platteland en hoor je de distelvink zingen in Il Gardelino. Fantasievolle en grillige muziek. 

De fluitconcerten worden uitgevoerd in kleine enkelvoudige bezetting. Het orkest bestaat maar uit vijf strijkers maar klinkt vol en warm. Uitstekend en overtuigend uitgevoerd door fluitist Carlo Ipata en Auser Musici, een oude muziekensemble dat speelt op historische instrumenten. 

Prijsvraag (Verlopen)

Om kans te maken op het nieuwe album met fluitconcerten van Vivaldi, uitgevoerd door Carlo Ipata en het ensemble Auser Musici, hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat was de bijnaam van Antonio Vivaldi?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 22 februari. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel