Giuseppe Saverio Mercadantes opera 'Didone abbandonata'  vertelt het dramatische en tragische verhaal van ongelukkige minnaars. De beslissingen van de minnaars brengen uiteindelijk een hele bevolking in gevaar... 

Zeldzaamheid in het theater

Italiaanse componist Giuseppe Saverio Mercadante (1795 - 1870) was een tijdgenoot van Rossini en Donizetti. Mercadantes opera's hadden invloed op het vinden van dramatische technieken die door componist Verdi werden overgenomen. 'Didone abbandonata' speelt zich af in de oude en belegerde stad Carthago en kenmerkt zich als 'een echte zeldzaamheid in het theater'. De huidige 'Didone abbandonata'is opgenomen tijdens het Innsbruck Early Music Festival 2018 en laat het werk in de klank- en speelstijl van de tijd van Mercadante zien. Het operastuk heeft een sterke verbinding met de achttiende eeuw, maar geeft ook de belcanto-innovaties die zouden komen weer. Viktorija Miškūnaitė speelt de rol van Didone.


Prijsvraag

De winnaars van de dvd 'Didone abbandonata' zijn: dhr. Stuyck uit Brasschaat (België), dhr. Arendse uit Amsterdam, mevr. van Pelt uit Malden, mevr. van Rijn uit Maassluis en mevr. Peters uit Weiteveen. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel