De 23-jarige pianist Ramon van Engelenhoven is nog jong, maar al hard bezig een hele grote te worden - zo won hij in 2015 de 'Grand Prix Youri Egorov' tijdens het Young Pianist Foundation Concours en mocht hij daarom als solist optreden met het Mariinsky Orkest o.l.v. Valery Gergiev. Eind 2018 nam Ramon samen met AVROTROS zijn debuutalbum op.

Op de prachtige cd - inclusief luxe cd-boekje - staat muziek van Chopin, Debussy, Liszt, Poulenc en Skrjabin. Naast het opnemen van de cd krijgt Ramon met zijn deelname aan het talentprogramma van AVROTROS de kans om media-ervaring op te doen bij diverse NPO Radio 4-programma's, waaronder Spiegelzaal en Opium. Ramon: “Optreden op de radio, een professionele cd-opname en alles wat daarbij komt kijken, is voor mij enorm leerzaam en biedt bovendien de kans om prachtige muziek met een groot publiek te delen!"

ramon_boekje_cd.jpg
De cd van Ramon
ramon_boekje_cd.jpg

AVROTROS Klassiek presenteert!

‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ is een uniek talentprogramma voor jonge, klassieke musici. AVROTROS geeft de talenten een flinke boost bij de start van hun professionele carrière. Naast het opbouwen van media-ervaring in AVROTROS-programma’s op NPO Radio 4, mogen de musici een professionele cd opnemen, inclusief mooie fotoshoot. Pianist Ramon van Engelenhoven is het tweede talent dat deelneemt aan het programma. Per jaar selecteert AVROTROS drie talentvolle musici of ensembles. 

De cd's van de jonge talenten worden exclusief uitgebracht voor leden van AVROTROS Klassiek. Daarnaast help je als lid het talenttraject te realiseren en kun je kiezen uit een exclusief voor leden samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten. Je bent al lid voor maar €7,50 per jaar. Lees meer over het AVROTROS Klassieklidmaatschap.

De winnaars van het debuutalbum van pianist Ramon van Engelenhoven zijn: mevr. Brugman uit Zwolle, mevr. Gillis uit Goirle, dhr. Cazemier uit Edam, mevr. Wiss uit Leeuwarden en dhr. Duit uit Veendam. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel