In de roman 'Het Tristan Akkoord' gaat schrijfster en altvioliste van het Radio Filharmonisch Orkest Ewa Maria Wagner op zoek naar antwoorden op vragen over identiteit, verleden en afkomst. Het verhaal is een persoonlijke zoektocht vol liefde voor muziek en taal, los gebaseerd op Wagners eigen leven.

Het Tristan Akkoord

Er dreigt ontslag bij het orkest waar altvioliste Eveline al jaren werkt. Dit dwingt haar haar leven en drijfveren nauwkeurig onder de loep te nemen. Na haar vertrek uit Polen heeft ze op eigen kracht een mooi leven weten op te bouwen in Nederland, maar toch laat ze zich nog teveel door anderen beïnvloeden. De relatie met haar vader is moeizaam, maar hij heeft haar wel de allesoverwinnende liefde voor muziek meegegeven. Deze liefde heeft Eveline altijd op de been gehouden. Wat blijft er over als die wegvalt? 'Het Tristan Akkoord' is de persoonlijke zoektocht van Eveline naar haar jeugd in communistisch en naoorlogs Polen, naar haar Duitse wortels en naar de moeizame relatie met haar vader. Naarmate ze dieper doordringt in haar eigen verleden én er een geheim uit de Tweede Wereldoorlog naar boven komt, gaat ze de relatie met haar vader en haar carrière in een ander daglicht zien.

Ewa Maria Wagner

'Het Tristan Akkoord' is het eerste boek van Ewa Maria Wagner (1964). Wagner werd geboren in Silezië, woonde een tijdje in München en kwam in 1991 in Nederland terecht. In Polen haalde ze cum laude haar diploma aan het Conservatorium van Katowice en haar eerste werkervaring als altvioliste deed ze op bij het Poolse Radio en Televisie Orkest. In Nederland kon ze aan de slag bij het Radio Filharmonisch Orkest, waar ze nog steeds werkt. Daarnaast schrijft ze artikelen en interviews voor o.a. SOMTimes en KlassiekMagazine. In december 2016 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. 


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van het boek 'Het Tristan Akkoord' van Ewa Maria Wagner zijn: mevr. Cox uit Voerendaal, mevr. Rietema uit Delft, mevr. Baardman uit Baarn, dhr. Kerkhof uit Borne en dhr. Bogaards uit Oegstgeest. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel