In dit Beethoven-jaar - het is 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren - vliegen de nieuwe Beethoven cd's je om de oren. Een naam die op het lijstje herdenkings-cd's zeker niet mag ontbreken is die van Jordi Savall, de vermaarde Catalaanse Oude Muziek specialist en dirigent. Hij nam de eerste vijf symfonieën op met zijn orkest Le Concert des Nations, dat op authentieke instrumenten speelt en voor deze gelegenheid werd aangevuld met 25 jonge musici afkomstig uit alle windstreken.

Beethoven: Révolution

Ze spelen Beethoven zoals Beethoven het bedoeld en opgeschreven heeft. Dat klinkt anders dan de ons zo bekende Beethoven van de Berliner of het KCO: slanker, kleur- en contrastrijker en levendiger. Kortom: het swingt, danst en bruist de pan uit! Het schijnt de bedoeling te zijn dat er een vervolg komt en dat wij dan ook kunnen genieten van Savalls visie op de symfonieën 6-9. Een heerlijk vooruitzicht. 

Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'Beethoven: Révolution' van Jordi Savall zijn: Dhr. Lissenberg uit Doorn, Mevr. Haarsma uit Drachten, Dhr. Dekker uit Ermelo, Mevr. Twigt uit Vlaardingen en Mevr. Thijssen uit Eindhoven. Van harte gefeliciteerd!

N.b. In verband met het coronavirus worden de cd's op een later moment verstuurd.

Deel dit artikel