Samen met pianist Chilly Gonzales, die eerder een Grammy Award won, maakten de vier mannen van het Duitse Kaiser Quartett meerdere producties. Zo maakten ze met elkaar een muzikale adaptie van Hans Christian Andersens 'The Shadow' en speelden ze in 2015 samen op de cd 'Chambers'. Nu is het tijd voor het kwartet om op eigen benen te staan en hebben ze hun debuutalbum uitgebracht: Kaiser Quartett.

Adam Zolynski, Jansen Folkers, Ingmar Süberkrüb en Martin Bentz vormen sinds 2011 de huidige kwartetformatie. Na meerdere samenwerkingen, op zowel cd's als tournees, schreef altviolist Ingmar Süberkrüb nu zelf een reeks werken, met namen als ‘Chase’, ‘Grossraumdisko’ en ‘Stresstest’. De vier mannen zijn niet vies van improvisaties en grenzen verleggen: op de cd 'The Unspeakable Chilly Gonzales' wordt de orkestmuziek gecombineerd met rap en cd 'Chambers' zet kamermuziek neer als verslavende popmuziek, met naar eigen woorden "the attitude of a rapper". Kaiser Quartett is de eerste solo-cd van Adam, Jansen, Ingmar en Martin.


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'Kaiser Quartett' zijn: mevr. Deck uit Koksijde (België), mevr. Sarton uit Ermelo, mevr. Pieper uit Stadskanaal, dhr. de Bode uit Maassluis en dhr. Miedema uit Warmond. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel