Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit actieve leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Om af en toe te ontsnappen aan de drukte en grootte van het orkest, betreden ze met een kleinere bezetting het podium. Intiemer en persoonlijker, maar met net zoveel kwaliteit en plezier.

Het ensemble wordt volledig vrijgelaten: ze mogen zelf weten wát ze spelen, waar ze spelen en met wie ze spelen. Wel houden ze altijd in het achterhoofd dat het publiek het allerbelangrijkste is: Camerata RCO komt graag direct in contact met de mensen in de zaal. Dat doen ze onder meer in de concertserie Vondel Klassiek, waar de musici na het concert met een biertje bijpraten in de foyer.

Spotlights op het 'Octet'
Schubert componeerde zijn ‘Octet’ (hij schreef er eentje) in 1824, in opdracht van de bekende klarinettist Ferdinand Troyer. Schubert schreef het in hetzelfde jaar als twee van zijn bekendste werken: ‘Rosamunde’ en het ‘Strijkkwartet, nr. 14’, waardoor het ‘Octet’ een beetje op de achtergrond is geraakt. Tijd om wat spotlights op het werk te zetten! 

In het ‘Octet’ worden alle instrumenten die je bij kamermuziek kan inzetten gebruikt: klarinetten, een hoorn, een fagot, violen, altviolen, een cello en een bas - een mooie verzameling die zich goed leent voor de samenstelling van Camerata RCO.

De oorspronkelijke bladmuziek van Schuberts 'Octet'
De oorspronkelijke bladmuziek van Schuberts 'Octet'
De oorspronkelijke bladmuziek van Schuberts 'Octet'

CD-informatie
Schubert: Octet
Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest)
Gutman Records 0000181

De winnaars van de cd 'Schubert: Octet' zijn: mevr. Teubner uit Sint Geertruid, dhr. Bontenbal uit Poortugaal, mevr. Stevenson uit Amsterdam, dhr. Dalm uit Rotterdam en mevr. Lamaker uit Den Hoorn. Van harte gefeliciteerd!

Vul hier je gegevens in

  • Je gegevens worden alleen gebruikt voor de prijsvraag en niet voor andere doeleinden. De gegevens van de winnaars worden gebruikt om contact op te nemen en de prijs te versturen. Je persoonsgegevens worden door AVROTROS maximaal 3 maanden bewaard.

Deel dit artikel