De Argentijnse meesterpianist Nelson Goerner staat bekend om zijn poëtische en virtuoze manier van spelen. In 2009 nam hij met het Japanse NHK Symphony Orchestra één van Brahms' grootste meesterwerken op: zijn 'Pianoconcert nr. 2'. De indrukwekkende opname is nu op cd uitgebracht.

Brahms droeg het prachtige ‘Pianoconcert nr. 2 in Bes majeur, opus 83’ op aan zijn leraar Eduard Marxsen. Door de grootse opzet lijkt het concert meer op een symfonie, maar door de combinatie met kamermuziekachtige Barok wordt dat weer gebalanceerd.

Meesterpianist
Het meesterwerk is uitermate geschikt voor de pianovirtuoos Nelson Goerner. Goerner begon al vroeg: hij sloot zijn studie af met de eerste prijs van het Frans Liszt Piano Concours in Buenos Aires. De gewonnen beurs bracht hem naar Genève, waar hij niet veel later het prestigieuze Concours de Genève won. Hij speelt over de hele wereld, met orkesten als het Los Angeles Philharmonic Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In Nederland is Goerner één van de meesterpianisten in de gelijknamige serie van het Koninklijk Concertgebouw.


CD-informatie
Brahms: Concerto No.2
Nelson Goerner [piano]
NHK Symphony Orchestra, Tokyo o.l.v. Tadaaki Otaka
ALPHA 395

De winnaars van de cd ‘Brahms: Concerto No.2’ zijn: mevr. Schiffers uit Hilversum, dhr. Verhoeven uit Drunen, dhr. Manso uit Zutphen, mevr. Hiemstra uit Delft en mevr. Ruig uit Utrecht. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel