Wie het YouTube-kanaal van AVROTROS Klassiek kent, heeft haar ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen: pianiste Anna Fedorova. De videoregistraties van de 29-jarige Oekraïense pianiste - woonachtig in Amsterdam - zijn miljoenen views waard. Anna is gespecialiseerd in de pianoconcerten van Rachmaninov, maar stort zich voor haar nieuwste cd 'Storyteller' op een nieuwe categorie pianomuziek: de verhalende en poëtische werken van Chopin, Liszt en Scriabin.

'Storyteller' richt zich op drie componisten: Chopin, Liszt en Scriabin. Anna ontdekt de literatuur die deze componisten inspireerde en gaat op zoek naar de poëzie in de werken. Van Chopin speelt ze de vier ‘Ballades’, bij Liszt stort ze zich op zijn ‘Petrarch Sonnetten’ en van Scriabin klinken zijn ‘Deux poèmes’ en de ‘Pianosonate nr. 4’. Volgens Luister Magazine speelt Anna 'poëtisch, delicaat en dynamisch'.


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'Storyteller' van pianiste Anna Fedorova weggeven zijn: mevr. Volders uit Leersum, mevr. Appelman uit Amsterdam, mevr. Cox uit Voerendaal, mevr. Doppenberg uit Amersfoort en dhr. de Reus uit Voorhout. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel