In 2018 is het 100 jaar geleden dat de grootse Franse componist Claude Debussy overleed. Debussy was een bepalende factor binnen de muziekgeschiedenis - hij durfde sensualiteit, kleur en harmonieën in zijn werk te stoppen, met vrijheid van vorm en expressie. Op de cd-box 'Impressions: The Sound of Debussy' staan de mooiste hoogtepunten uit zijn carrière, afgewisseld met een paar minder bekende werken, die ook erg de moeite waard zijn.

blockquote
I love music passionately. And because I love it I try to free it from barren traditions that stiffle it... There is no theory. You only have to listen. Pleasure is the law.
- Debussy

Debussy's repertoire is erg uiteenlopend: hij schreef veel muziek voor piano, maar ook orkestwerken, balletmuziek, koorwerken, opera's en theatermuziek. Hij inspireerde vele klassieke componisten, denk aan Ravel en Puccini, maar ook jazzmuzikanten en filmcomponisten. Tegenwoordig is hij zelfs digitaal een succes: Debussy is één van de meest gestreamde artiesten.

CD-informatie
Impressions: The Sound of Debussy (3 cd’s)
Met o.a. ‘Suite bergamasque’, ‘Children’s Corner’ en ‘Prélude à l’après-midi d’un faune’
Diverse uitvoerenden, o.a. Renaud Capuçon, Yuri Egorov, Ensemble Les Essenti’elles en Edgar Moreau
Warner Classics 0190295715809

De winnaars van de cd 'Impressions: The Sound of Debussy' zijn: dhr. Schneiders uit Dordrecht, mevr. Smid uit Nijmegen, dhr. Hijwegen uit Hillegom, mevr. Stroom uit Den Haag en mevr. ten Ham uit Putten. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel