Lange winteravonden. Een paar van de mooiste cantates van Bach. De betoverende stem van Sabine Devieilhe, een Franse sopraan die tot de beste sopranen van dit moment behoort. Begeleid door een prachtig barokorkest onder leiding van een spraakmakende jonge dirigent, Raphaël Pichon. Kan het beter? Deze cd winnen? Wij geven 5 exemplaren weg op onze website.

Wat een muziek op deze nieuwe CD! De diepe melancholie van Bachs cantate Mein Herz schwimmt im Blut BWV 199 wordt contrastrijk beantwoord door de jubelende virtuositeit van de cantate Jauchzet Gott in allen Landen BWV 51. Met haar stralende, wendbare en expressieve stem weet Sabine Devieilhe precies de juiste toon te treffen. Zelfs haar uitspraak van het Duits is simpelweg perfect! Een paar prachtige aria’s van Händel zijn een ideale aanvulling, net als die overrompelende ‘Sinfonia’ uit BWV 146 voor orgel solo en orkest, waar je het gevoel hebt naar het spel van Bach zelf te luisteren, zo sprankelend en gedurfd klinkt het.

Sabine Devieilhe

De Frans sopraan Sabine Devieilhe, geboren in 1985, geldt als een van de spraakmakende lyrische sopranen van dit moment. Vooral voor het 18e-eeuwse en vroeg 19e-eeuwse opera-repertoire is zij in de grootste operahuizen te gast geweest. Zij werkt al sinds het begin van haar carrière graag en veel samen met Raphaël Pichon, de oprichter en dirigent van het vermaarde Franse barokensemble Pygmalion. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze nieuwe cd van Sabine Devieilhe hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

De vorige cd van Sabine Devieilhe was getiteld Chanson d’ Amour. Wat is de naam van de pianist met wie zij deze cd opgenomen heeft? 

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 30 november. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel