De Zuid-Afrikaanse fortepianist Kristian Bezuidenhout speelt op de gloednieuwe cd ‘Mendelssohn-Bartholdy: Piano Concerto no. 3 en Symphony no. 1’ samen met het Freiburger Barockorchester o.l.v. Pablo Heras-Casado de stralende ‘Symfonie nr. 1, op. 11’, het harmonieuze ‘Pianoconcert nr. 2’ en de prachtige ‘Ouverture zum Märchen von der schönen Melusine, op. 32’ van componist Felix Mendelssohn.

Kristian Bezuidenhout speelt pianoforte, klavecimbel en piano. Hij beperkt zijn repertoire tot barok en romantiek en stort zich voornamelijk op de muziek van Mozart - hij wijdt zelfs volledige pianoconcerten aan de componist. Deze cd is onderdeel van het Mendelssohn-project dat hij samen met het Freiburger Barockorchester uitvoert.

Felix Mendelssohn-Bartholdy

De Duitse componist, dirigent, organist en pianist Felix Mendelssohn-Bartholdy startte op zesjarige leeftijd met pianolessen. Niet veel later begon hij met componeren en op zijn 13e had hij al een klein repertoire opgebouwd. In 1835 werd hij eerste muziekdirecteur en Kapellmeister in Leipzig en in 1842 werd hij opgenomen in de exclusieve orde ‘Pur le Mérite’. Samen met Schumann richtte hij het Leipziger Conservatorium der Musik in Leipzig op, waar hij lesgaf in piano en compositie. Hij schreef in totaal 13 symfonieën, vijf ouvertures, zes opera’s en een hele hoop oratoria, cantates en geestelijke werken. Ook op piano en vocaal vlak heeft hij veel betekend.


De winnaars van de cd 'Mendelssohn: Piano Concerto no. 2 en Symphony no.1' door het Freiburger Barockorchester o.l.v. Pablo Heras-Casado zijn: mevr. van den Aardweg uit Heemstede, dhr. Swagten uit Roermond, mevr. Caron-Nolle uit Hoogeveen, mevr. Hoogendijk uit IJzendoorn en mevr. Louwrier uit Amstelhoek. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel