Dirigent Marc Minkowski, het barokorkest Les Musiciens du Louvre en de muziek van Jean-Philippe Rameau (1683-1764): dat is echt wat je noemt een “winning combination”. In 2005 kwam de cd Une symphonie imaginaire uit: een regelrechte hit, het publiek viel massaal voor de vindingrijkheid van de Franse barokcomponist. Nu, 17 jaar later, is het dan eindelijk zover: een vervolg-cd verschijnt onder de titel Nouvelle symphonie. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op één van de vijf exemplaren die wij mogen weggeven.

Rameau

Jean-Philippe Rameau was en is vooral beroemd om zijn indrukwekkende Franse barokopera’s. Dat is nog steeds vooral repertoire voor de echte liefhebber. Maar wat gebeurt er als je de instrumentale dansen uit die opera’s losmaakt en op een spannende wijze met elkaar combineert? Dan ontstaan er meeslepende orkestsuites, die een veel breder publiek aanspreken dan de genoemde opera’s. Ook deze nieuwe cd gaat ongetwijfeld weer veel nieuwe zieltjes voor Rameau winnen. Deze keer heeft Minkowski de meest briljante, lieflijke en melancholieke dansen geselecteerd uit maar liefst acht grote opera’s, waaronder Castor & Pollux en Les Indes Galantes. Zet deze cd op en je blijft luisteren!

blockquote
Als je nog niet verzot was op Rameau, wordt je dat met deze cd.
 
minkowski en musiciens du louvre-3.png
Minkowski en Les Musiciens du Louvre
minkowski en musiciens du louvre-3.png

Marc Minkowski

De Franse fagottist, dirigent en oprichter van Les Musiciens du Louvre, Marc Minkowski (1962) heeft een indrukwekkende discografie opgebouwd. Vooral zijn opnamen van de opera’s van Franse barokmeesters, Händel en Mozart staan internationaal hoog aangeschreven. In 2015 kreeg hij de artistieke leiding over het operatheater van Bordeaux. Hier wijdde hij zich vooral aan de herontdekking van vergeten Franse opera’s uit de Romantiek.

Beluister een voorproefje op deze nieuwe cd

 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welke Franse stad is het ensemble Les Musiciens du Louvre gevestigd?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 24 mei. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel