Er is vaak discussie over de vraag wie de grootste componist aller tijden is. Voor veel muziekliefhebbers is dat Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Hoe je er ook over denkt, zeker is dat Mozart als geen ander wist hoe je de menselijke stem optimaal tot haar recht moet laten komen. Of zoals sopraan Elsa Dreisig zegt: “om Mozart kun je als lyrische sopraan gewoon niet heen.” Benieuwd naar haar vertolking van Mozarts heldinnen? Wij mogen 5 exemplaren weggeven van Mozart x 3.

Volgens Elsa Dreisig heeft geen enkele componist de vrouwelijke karakters in zijn opera’s zo diep aangevoeld als Mozart. Om dit te illustreren heeft zij een groot aantal prachtige aria’s geselecteerd. Niet alleen uit geliefde operatitels als Don Giovanni, Le nozze di Figaro en Così fan tutte, maar ook uit iets minder bekende, maar niet mindere opera’s als Idomeneo en La clemenza di Tito. Wat een rijkdom aan stemmingen en gevoelens! En wat een stralende, verfijnde en doorvoelde stem heeft deze jonge Frans-Deense zangeres! Technisch kan zij de hoge eisen die Mozart stelt bovendien uitstekend aan. Kammerorchester Basel, gedirigeerd door Mozart-specialist Louis Langrée, verzorgt daarbij de ideale muzikale ondersteuning.

elsa dreisig liggend prijsvraag.png
Elsa Dreisig
elsa dreisig liggend prijsvraag.png

Elsa Dreisig

Elsa Dreisig is nog maar 30 lentes jong, maar heeft al in vrijwel alle grote operahuizen gezongen en met tal van de belangrijkste dirigenten (Rattle, Barenboim, Welser-Möst enz.) samengewerkt. Dit is haar derde solo-cd. Het is opnieuw een absolute voltreffer.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op Elsa Dreisigs cd met werken van Mozart hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is de titel van de debuut-cd van Elsa Dreisig, die in 2018 werd uitgebracht?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 2 februari. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel